UW PARTNER VOOR AFAS DASHBOARDS

 

Het AFAS Dashboard is een krachtig instrument voor bedrijfsprocessen. Met behulp van dit dashboard kunt u eenvoudig inzicht krijgen in de prestaties van uw bedrijf en snel actie ondernemen om problemen op te lossen.

HR Dashboard voor AFAS gebruikers

Met het HR Dashboard van AIMS heeft u altijd toegang tot de meest relevante en up-to-date cijfers die aangeven hoe uw organisatie presteert en waar op gestuurd moet worden. 

Het analyseren van de cijfers, dat is het echte werk voor de HR-afdeling. Niet het verzamelen van de data. Toch wordt daar nog steeds de meeste tijd in gestoken. Wij zien vaak dat er handmatig in Excel een overzicht gemaakt wordt; elke maand en elk kwartaal opnieuw. Wij zien ook dat elke organisatie met ongeveer dezelfde KPI’s werkt: het percentage ziekteverzuim, de instroom, de uitstroom, het verlofsaldo in uren, enzovoorts. 

Dit kan makkelijker en sneller. Met het AFAS Dashboard krijgt u real-time inzicht in de prestaties van uw bedrijf. Dit geeft u de mogelijkheid om snel te reageren op veranderingen binnen uw bedrijf en de markt. Alle data staat immers al in AFAS, het moet er alleen geautomatiseerd uitgehaald worden. Het HR-dashboard van AIMS doet dat voor u. Met een link via InSite op uw telefoon of op uw desktop krijgt u een duidelijk overzicht van de actuele stand van zaken. Met de nodige filters heeft u binnen een oogwenk de juiste cijfers over een filiaal, afdeling, of een individuele medewerker. Erg handig als u bijvoorbeeld in een vergadering zit en ter plekke een vraag wilt kunnen beantwoorden. En wilt u een presentatie geven, dan exporteert u het Dashboard makkelijk naar bijvoorbeeld PowerPoint of PDF.

Key Performance Indicators

Standaard hebben wij een achttal KPI’s in het Dashboard verwerkt. Dat zijn: Headcount, FTE, Gemiddelde leeftijd, Verlofsaldo in uren, Verzuim, Tijdelijke contracten, Instroom en Uitstroom. Deze KPI’s hebben wij verzameld in overleg met verschillende HR-experts van verschillende organisaties. In praktijk blijkt dat deze indicatoren het meest zeggen over de vitaliteit van de meeste organisaties. Denkt u behoefte te hebben aan andere indicatoren, dan is maatwerk natuurlijk mogelijk. 

Power BI en AFAS als uitgangspunt

De dashboards worden gemaakt in Power BI. Naast onze standaardoplossingen, is maatwerk uiteraard ook mogelijk. Zo ziet u precies de data die u wil zien, overzichtelijk weergegeven in een real-time dashboard. Met behulp van het AFAS Dashboard kunt u gegevens visueel weergeven in bijvoorbeeld grafieken en tabellen. Dit maakt het gemakkelijker om inzicht te krijgen in de gegevens en snel verbanden te zien.

Gratis demonstratie

Met het standaard HR-Dashboard krijgen twee medewerkers toegang. Zoals met elke koppeling en elk stuk software moet ook het HR-dashboard onderhouden worden. Hierin ontzien wij u volledig: wij bekommeren ons over de updates van Microsoft, Power BI en AFAS.

Ontdek ons AFAS HR dashboard

Onderstaande video is van de presentatie die Dino Rasmijn en Ed van Oorschot bij AFAS hebben gegeven. Ze leggen uit wat het HR Dashboard is en doet, en beantwoorden vragen van (online) toeschouwers. 

 

Gerelateerde klantverhalen