AIMS IMPROVE LEIDT UW AFAS APPLICATIEBEHEERDER OP

 

Onze medewerkers komen oorspronkelijk uit het vakgebied HR, Payroll & Finance. Zij hebben zich later AFAS machtig gemaakt. Hierdoor zijn zij bekend met de processen binnen uw organisatie en staan zij dicht tegen de gebruiker aan.

Academy studenten aan het woord

Kyra Valent

Een tijd terug heb ik besloten een omscholingstraject te beginnen. De IT trok mij altijd wel, maar ik denk dat ik onbewust het vooroordeel had dat je in deze sector nauwelijks met andere mensen werkt. In mijn omgeving zag ik dat dàt niet klopt en ik dacht dat beheer of procesmanagement best wel eens wat voor mij kon zijn. Toen ben ik begonnen aan de opleiding Bedrijfskundige Informatica. Ik kon via een leer-werktraject aan de slag als functioneel beheerder AFAS. Maar dat was best pittig, want ik was de enige in het bedrijf met een beetje verstand van de software. Ik voelde me alleen, op een eiland. Ik moest alles zelf uitzoeken, dat werd op een gegeven moment wel wat veel. Ik ben blij dat ik kon overstappen naar AIMS. Hier heb ik een vangnet van collega’s die allemaal weten waar je het over hebt. En het is prettig om bij meerdere bedrijven met een AFAS-inrichting te kunnen werken. Die afwisseling, daar houd ik van. 
Ondanks mijn ervaring met AFAS, volg ik toch het traineeship Succesbeheer. Met sommige onderdelen heb ik een jaar niets gedaan, dan is het wel fijn om opgefrist te worden. Uiteindelijk wil ik graag ERP-consulent worden. 

Najib El Makhtari

Ik ben commercieel opgeleid en heb verschillende functies in de commercie gehad, onder andere accountmanagement en sales. Na een aantal mooie avonturen, wilde ik iets in de IT doen. Ik wilde graag iets nieuws leren. Als je mijn leeftijd hebt, hoef je jezelf niet meer zo te bewijzen, nu doe je wat je echt leuk vindt. Het procesmatige, het proberen de techniek te gebruiken om organisatieprocessen te verbeteren, dat ligt mij goed. De adviseursrol met techniek als bagage. Ik beleef het nu op dit moment en ik vind het superleuk. 
Bij elke klant is AFAS weer anders ingericht. Wat ik wel voortdurend zie, is dat mensen die ermee moeten werken niet het maximale uit het pakket halen. Die hebben een partij als AIMS nodig om hun mensen daarin te begeleiden. Het is de kunst voor een consultant om deze mensen elke keer mee te nemen. Want het is een supermooi pakket, maar je kunt het niet even naast je andere werk doen. 

De cultuur bij AIMS is down-to-earth. Dat heeft misschien ook te maken met de gemiddelde leeftijd, de senioriteit. Iedereen is hier superlief, dit voelt als een aangename werkplek. Ik ben hier heel bewust aan de slag gegaan bij de Academy toen het nog een pilot was. Ik heb de nodige ervaring. Ik weet me te redden en ik weet waar ik kan aankloppen. 
Nu ben ik voor een nieuw project gekoppeld aan Tim, mijn ‘buddy’. De theorie, die is goed om kennis op te doen. Maar het in de praktijk brengen is stap twee. Daar heb je de oude meesters echt wel bij nodig. Ik sta nu achter de knoppen terwijl iemand met mij meekijkt, vlieguren maken. Dat werkt zoveel prettiger dan een training afronden en het dan zelf moeten doen. Ik krijg nu de gelegenheid mijn eigen fouten te maken en het onder begeleiding op te lossen. Als Tim mij helpt, ben ik binnen een kwartier weer on track. Moet ik het zelf doen, dan kom ik er ook wel, maar dan wel drie uur later. Soms heb je net de verkeerde afslag genomen. En soms sta je aan het begin en denk je ‘oh, er zijn zoveel smaken’. Een buddy met ervaring kan je wijzen op de beste smaak voor jouw klant.
Aan iedereen die net als ik iets nieuws wil doen, kan ik de Academy aanbevelen. Drive om te leren is wel een vereiste. Er komt een hoop op je af en je moet het maar willen en kunnen verwerken. Maar het is het dubbel en dwars waard!

Janny Lam

Ik heb AFAS als gebruiker leren kennen, en ik zag dat er wel toekomst in zat. Ik wilde wel graag aan de slag als consultant, maar daarvoor miste ik de ervaring. Toen werd ik geattendeerd op het traject bij AIMS. Het is fijn dat ik een uitgestippeld pad kan volgen, en helemaal dat er begeleiding bij zit. Dat merkte ik toen ik het traineeship succesbeheer volgde. Ik kon al mijn vragen aan collega’s stellen, en hoefde niet te wachten op antwoord van de docent. 
Nu word ik tijdelijk ingezet op een personeelsadministratie als HR medewerker om ervaring op te doen. Dat is niet altijd even fijn, want in plaats van de mutaties verwerken wil je eigenlijk graag bezig met bouwen aan de software. Maar ik zie nu wel de andere kant, waar mijn workflows heen gaan. En tussendoor kan ik wel optimaliseren. Dit leert mij ook veel. Zo zat ik naast een medewerker die elke dag een specifieke mail handmatig verstuurde, wat in AFAS ook automatisch kan. Ik heb dit voor haar geautomatiseerd door een simpel dingetje aan te passen in de workflow. Ze was zo blij dat ze zoveel minder werk had, ze heeft zo vaak dankjewel tegen mij gezegd. 
Ik voel me heel vrij in wat ik doe. Ik mag me ontwikkelen in de richting die ik graag wil, en ik kan altijd terugvallen op iemand die even je werk met je kan nalopen. Je bent nooit uitgeleerd met AFAS. En als ik nu de AFAS-experts zie, denk ik: op een dag ben ik ook zo!

Dhiya Rahmoune

Ik ben wel een regelaar, een organisator. En ik heb een voorliefde voor het bouwen aan en inrichten van organisaties. Ik heb ook wel een goede neus voor ICT, zo ben ik bij de software van AFAS terecht gekomen. In een vorige functie heb ik een implementatietraject meegemaakt en ik zocht een plek waar ik mijn kennis in praktijk kon brengen en tegelijk verder kan leren. 
Bij AIMS Improve ben je als student vanaf dag één ook echt een professional. Je moet zelfstandig aan de slag, zowel bij klanten als voor je studie. Er zit niet iemand die de hele tijd over je schouders meekijkt en je precies vertelt wat je moet doen. Wel heb je goede begeleiding van onder andere je buddy. Dat is iemand die altijd bereikbaar is voor vragen en die samen met jou je werk doorloopt. Die wijst je de richting waarin je de oplossing moet zoeken, daarna kun je zelfstandig verder.
Bij AIMS heb je genoeg doorgroeimogelijkheden. Uiteindelijk ziet ik mezelf uitgroeien tot AFAS-expert. De rol van consultant ligt mij denk ik beter dan die van functioneel beheerder. Ik hou wel van de adviserende rol van een consultant. De bedrijfsprocessen zien, kijken waar het spaak loopt en dan de mensen echt helpen met een oplossing. Daarvoor kan ik nog wel wat kennis van HR opdoen, die expertise mis ik nog. Gelukkig ben ik daarvoor bij de oude meesters van AIMS aan het goede adres.

Ook student worden?

Gerelateerde klantverhalen