AIMS IMPROVE UW AFAS PARTNER

 

Onze medewerkers komen oorspronkelijk uit het vakgebied HR, Payroll & Finance. Zij hebben zich later AFAS machtig gemaakt. Hierdoor zijn zij bekend met de processen binnen uw organisatie en staan zij dicht tegen de gebruiker aan.

Wie zijn wij

Noem ons maar de ‘Oude Meesters’ of zoals AFAS doet de ‘Knuffelsenioren’. Met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar brengen onze medewerkers veel ervaring met zich mee. Ze hebben stuk voor stuk meerdere implementatierondes meegemaakt. Omschakelingen naar nieuwe ERP-software. En wijzigingen in de werkwijze vanwege deze veranderingen. Ze weten waar ze over praten, waar hun kracht ligt en kennen hun beperkingen. Met onze AFAS consultants weet u wat u krijgt: kwaliteit, ervaring en expertise.

WAAROM ‘OUDE MEESTERS’? 

Om een lang verhaal kort te houden: zowel de consultants als de applicatiebeheerders van AIMS Improve hebben hun sporen in hun vakgebied (Payroll, HR, Finance) ruimschoots verdiend. Vervolgens zijn ze via AIMS Improve door AFAS opgeleid tot AFAS-expert. Ze weten dus waarover ze praten, maar het zijn niet allemaal meer de jongsten. “Zelfs AFAS noemt ons soms ‘knuffelsenioren’”, zegt Dino Rasmijn, directeur/medeoprichter van AIMS Improve. “Dankzij onze vakkennis en ervaring staan we dicht bij de (toekomstige) gebruikers. Met onze kennis van de software kunnen we ze vertrouwd maken met alle relevante aspecten ervan, zodat de gebruikers er probleemloos mee kunnen werken.” Dat zij trots zijn op hun status blijkt wel uit de muurvullende afbeeldingen van schilderijen van de oude meesters Van Gogh, Rembrandt en Frans Hals in het kantoor van AIMS Improve in Haarlem. 

Rasmijn had – niet toevallig – eenzelfde carrièreverloop als zijn senior-medewerkers. Hij was succesvol ondernemer in de accountancy en financiële detachering, maar rond 2005 lieten persoonlijke en zakelijke ervaringen hem inzien dat ‘resultaat behalen’ een andere dimensie kan hebben dan een financiële. Hij ging zich inzetten voor andere doelen. Toch bleef het ondernemerschap trekken en zorgde zijn persoonlijke ervaring met AFAS in 2017 voor een nieuwe start met AIMS Improve. “Vanuit onze achtergrond richten wij ons met name ook op stichtingen en andere organisaties in de non-profit sector.” 

Overigens heeft AIMS Improve niet alleen senioren in dienst. “Vooral in de technische functies, zoals bij het realiseren van koppelingen met andere pakketten of dashboard-functies, is actuele ICT-kennis nodig. Dat doen dus onze jonge informatici. Samen laten we de AFAS-software bij onze klanten écht werken.” AIMS Improve heeft nu 27 medewerkers en is vooral actief in Noord-Holland. 

PERFECTIEF EN ADAPTIEF ONDERHOUD 

Prettig werken met AFAS, dat is het doel wat AIMS Improve nastreeft voor de klanten. “AFAS-software heeft ontzettend veel mogelijkheden. Je ziet dan ook regelmatig dat leidinggevenden na de introductie van het pakket enthousiast zijn en snel meer functionaliteiten willen gaan gebruiken. Prima natuurlijk, maar wij remmen dat vaak wat af. De implementatie van nieuwe software ondervindt sowieso vaak weerstand in bedrijven. Soms moeten er nog aanpassingen plaatsvinden en medewerkers moeten ermee leren omgaan. Wij zeggen daarom: zorg er eerst voor dat iedereen er goed mee kan werken en zelf de voordelen ziet en voeg dan pas nieuwe functionaliteiten toe. Ga mee met het tempo van je organisatie, dan maak je optimaal gebruik van de software. Perfectief onderhoud noemen we dat. Daarnaast doen we natuurlijk het adaptief onderhoud: aanpassingen in de software, die nodig zijn vanwege bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten of andere eisen en wetgeving.” 

DIENSTVERLENEND PARTNER VAN AFAS 

Behalve voor het applicatiebeheer, projectmanagement en consultancy worden de AFAS-experts van AIMS Improve ingezet bij specifieke vragen of problemen. Daarnaast realiseert het bedrijf koppelingen met andere softwareproducten en dashboards die de informatie helder presenteren. “Zo helpen we bijvoorbeeld dubbel werk te voorkomen en optimaliseren we dus ook de bedrijfsprocessen. Daarbij hebben we bewezen dat we goed kunnen samenwerken met andere IT-bedrijven en -adviseurs die door onze klanten worden ingezet”, constateert Dino Rasmijn. De dienstverlening van AIMS Improve is door AFAS beloond met een officiële erkenning als AFAS Partner.