AIMS IMPROVE LEIDT UW AFAS APPLICATIEBEHEERDER OP

 

Onze medewerkers komen oorspronkelijk uit het vakgebied HR, Payroll & Finance. Zij hebben zich later AFAS machtig gemaakt. Hierdoor zijn zij bekend met de processen binnen uw organisatie en staan zij dicht tegen de gebruiker aan.

AIMS Academy

Studeren bij AIMS

De AIMS Academy is een praktijkopleiding onder begeleiding van de AFAS-experts van AIMS. Deze veelgevraagde 'oude meesters' komen handen tekort, zoveel vraag is er naar hun werk. De Academy is opgezet naar het model van de oude meesters in vroeger tijden, toen leerling-schilders praktijkbegeleiding kregen door veel werk over te nemen en al doende zelf de kans kregen meester te worden. Gedurende één jaar kunnen studenten van de Academy theoretische kennis van AFAS opdoen in de vorm van trainingen en cursussen, om het daarnaast direct in praktijk te brengen bij klanten van AIMS. Na het eerste opleidingsjaar volgt een certificaat en mag jij je Functioneel Beheerder AFAS noemen. 

Voordeel van de AIMS Academy is dat onze studenten er niet alleen voor staan. Anderen moeten in het begin van hun AFAS-carrière nogal eens het wiel zelf uitvinden omdat ze de enige persoon met kennis van AFAS binnen het bedrijf zijn. Bij AIMS werken consultants met verschillende vakgebieden die altijd voor elkaar klaar staan. Bovendien krijgen studenten bij AIMS de mogelijkheid meerdere facetten van AFAS te leren kennen. En misschien wel het belangrijkst: bij AIMS krijgen studenten de kans gebruikerservaring op te doen. Je maakt je eigenhandig verschillende processen binnen organisaties eigen, en ervaart wat gebruikers ervaren. 

Het eerste jaar van de Academy is voor iedereen redelijk gelijk. Daarna volgt een individueel traject. Wie graag direct aan de slag wil als Functioneel Beheerder, kan bij één van onze klanten aan de slag. Gedetacheerd of met een dienstverband bij de klant, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden. Het is ook mogelijk door te groeien tot AFAS Consultant of zelf meester te worden en de titel AFAS-expert te krijgen. 

Studenten aan het woord

 

"Aan iedereen die net als ik iets nieuws wil doen, kan ik de Academy aanbevelen. Drive om te leren is wel een vereiste. Er komt een hoop op je af en je moet het maar willen en kunnen verwerken. Maar het is het dubbel en dwars waard!"     - Najib El Makhtari

 

 

Janny Lam

"Ik mag me ontwikkelen in de richting die ik graag wil, en ik kan altijd terugvallen op iemand die even je werk met je kan nalopen." 

 

Dhiya Rahmoune

"Bij AIMS Improve ben je als student vanaf dag één ook echt een professional. Je moet zelfstandig aan de slag, zowel bij klanten als voor je studie."

Student in dienst

In de huidige tijden van schaarste is het lastig om goede AFAS-beheerders te vinden èn te behouden. Bij AIMS zien wij maar al te vaak dat men uiteindelijk consultants inhuurt om de werkzaamheden van een applicatiebeheerder uit te voeren. Wat ons betreft een ongewenste situatie. Niet alleen is het een dure oplossing voor klanten, consultants met jarenlange ervaring zien dat hun kennis en kunde niet ten volle benut wordt, en dat is zonde. Dus bent u op zoek naar een AFAS-beheerder, laat AIMS Improve die dan voor u opleiden. U heeft geen kostbaar en tijdrovend werving- en selectieproces, u hoeft geen tijd en budget vrij te maken voor opleiding en begeleiding, èn u hoeft geen dure consultants meer in te huren. 

Al vanaf het begin van de opleiding is er behoefte aan praktijkervaringsplekken. Aanvankelijk voor toegang en correctief beheer, in een later stadium ook voor perfectief, adaptief en preventief beheer. (Lees meer over applicatiebeheer van AIMS). Heeft u behoefte aan een parttime applicatiebeheerder, of voor een kortere periode, dan kan de AIMS Academy uitkomst bieden. En bent u op zoek naar een volledig ingewerkte functioneel beheerder AFAS, die tijdens de studie gericht aandacht heeft besteed aan voor u relevante functies in AFAS, dan bent u helemaal aan het goede adres bij AIMS.

Uitgebreide informatie in de brochure 

Meer informatie over het programma en de inhoud van de praktijkopleiding Functioneel Beheer AFAS vindt u in de brochure.

Gerelateerde klantverhalen