Onze rol bij een AFAS Implementatie

 

AIMS Improve is gecertificeerd dienstverlenend partner van AFAS, Nederlands toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware. Dat betekent dat we u kunnen ondersteunen met onze consultants uit het vakgebied HRM, Payroll of Finance bij  uw AFAS-implementatie. Onze medewerkers hebben zelf met  hun voeten in de modder gestaan en kunnen uw medewerkers ondersteunen om uw wensen te vertalen in overleg met de implementatiepartner die verantwoordelijk is voor de inrichting. WIj helpen uw organisatie om uw functioneel beheer van AFAS in te richten.

AFAS Implementeren met de ervaring van AIMS Improve

Natuurlijk heeft u goed nagedacht over de overstap naar de software van AFAS. Wat volgt is een intensief traject met goede begeleiding van een AFAS consultant. U weet dat er ook het een en ander van u verwacht wordt. Er moet een opleiding gevolgd worden, er moet nagedacht worden over de gewenste inrichting en uw medewerkers moeten de tijd krijgen om met de software om te leren gaan. Wij zien dat dit in de praktijk vaak wordt onderschat, zeker in situaties waarin geen ervaren applicatiebeheerder aanwezig is..Met als gevolg dat de voorbereiding niet optimaal is en onder tijdsdruk keuzes gemaakt worden die achteraf niet werken. Pas na een volledig doorlopen implementatietraject, als iedereen ervaren heeft wat er allemaal bij komt kijken, is men in staat om een echt succesvolle implementatie door te voeren. De rol van AIMS Improve als dienstverlenend partner is om uw medewerkers en organisatie tijdens de implementatie te ondersteunen.

Gaat u een implementatietraject in en heeft u geen (functioneel) applicatiebeheerder? Bent u al gestart met de implementatie en loopt u vast? Dat zijn de situaties waarin AIMS Improve u kan helpen. Onze consultants zijn geen IT-experts, maar ervaren AFAS gebruikers met expertise en ervaring in HR, Payroll en Finance. Zij hebben stuk voor stuk meerdere implementaties meegemaakt en begeleid. Wij weten wat AFAS van u verwacht, welke knopen u moet doorhakken, welke inrichting voor u werkt en waarom, en wat uw medewerkers nodig hebben om enthousiaste gebruikers van de AFAS software te worden. Met een consultant van AIMS erbij, krijgt u de ervaring die u nodig heeft.

Nieuwe software: nieuw denken

Wij zien veel gevallen waarin na een moeizame implementatie een optimalisatietraject opgestart wordt, omdat de inrichting van de software niet past bij de werkwijze en de wensen van de gebruikers. Dan gaan mensen handelingen buiten de software om uitvoeren, omdat ze anders hun werk niet goed kunnen doen. 

Vaak is sprake van ‘oud denken’, gebaseerd op de oude software. Bijvoorbeeld als protocollen of werkwijzen zijn ontstaan vanwege een beperking in die software en niet omdat ze wenselijk zijn. Nieuwe software heeft nieuwe mogelijkheden en nieuwe functionaliteiten. Wanneer het oude denken meegenomen wordt bij de inrichting van deze nieuwe software, maakt u nooit optimaal gebruik ervan. Sterker: u creëert een gedrocht. Consultants van AIMS nemen u bij de hand; ze zoeken samen met u naar het oude denken en helpen u met de overstap naar het nieuwe denken. Zodat u optimaal voorbereid bent op de overgang naar AFAS.

Een andere reden voor optimalisatie vlak na implementatie, is dat onder tijdsdruk gekozen is voor de ‘best practice’. Wat voor de meeste organisaties het best werkt, betekent echter niet dat het voor u het best werkt. Ook hier besteden onze consultants ruimschoots aandacht aan. Zodat het nieuwe denken ook echt ùw nieuwe denken wordt.

Betrouwbare AFAS experts

AIMS Improve is gecertifceerd dienstverlenend AFAS Partner. Onze experts hebben jarenlange ervaring met de software. Wij kennen het van binnen en van buiten! Of u nu gewoon wil beginnen met de fantastische software van AFAS of een noodredding moet uitvoeren, wij zijn er voor u. Wij zorgen ervoor dat uw implementatie perfect en vlekkeloos verloopt. Wij bieden oplossingen op maat voor al uw zakelijke vereisten, van projectmanagement tot HR-oplossingen.

De rol van AIMS tijdens de implementatie van AFAS

Een consultant van AIMS werkt naast de AFAS-consultant of implementatiepartner. Hij of zij fungeert als tolk. De AFAS-consultant weet alles van de software, maar minder van het dagelijks werk van de gebruiker. De gebruiker is expert in HR, Finance of Payroll, maar weet dan weer niets van AFAS. Bij AIMS werken mensen die eerst gebruiker zijn geweest, en daarna AFAS-expert zijn geworden. Zij snappen beide werelden en beide denkwijzen. Zij zien eerder waar u tegenaan gaat lopen dan u en de AFAS consultant het merken. 

Een AFAS dienstverlenend partner die úw vakgebied en branche kent

Roept u de hulp van AIMS in bij uw AFAS implementatie, dan beginnen wij met het zoeken naar een ‘warme klik’. Dat betekent dat wij een consultant uitzoeken die bij u past, die uw organisatie en uw branche kent. Iemand die uit eigen ervaring goed kan inschatten wat uw specifieke uitdagingen zijn. Een carrièretijger zult u bij ons niet snel vinden, mantelzorg en andere levenservaring is voor ons wel een pré. Hier vindt u het profiel van onze medewerkers. 

We hebben tal van aanvullende services die u kunnen helpen het maximale uit uw AFAS-investering te halen. Laten we het vandaag nog hebben over wat we nog meer voor u kunnen betekenen!

Veelgestelde vragen over AFAS implementatie


Hoe benadert AIMS Improve de implementatie van de software van AFAS?

Wij begrijpen dat de implementatie van AFAS een intensief traject is, dat niet alleen technische inrichting omvat, maar ook een focus legt op de opleiding en het aanpassingsvermogen van medewerkers. Ons doel is om jouw team volledig te ondersteunen, zodat de software optimaal benut wordt binnen jouw organisatie.


Welke uitdagingen horen bij het implementeren van de software van AFAS?

In de praktijk merken we dat de noodzaak van goede voorbereiding en de inzet van zowel de organisatie als de medewerkers vaak wordt onderschat. Dit kan leiden tot minder optimale keuzes onder tijdsdruk, wat de succesvolle implementatie kan hinderen. Wij zijn er om jou hierbij te ondersteunen en te zorgen voor een soepele overgang.


Wat maakt onze AFAS experts betrouwbaar?

Als gecertificeerd dienstverlenend AFAS Partner hebben onze experts jarenlange ervaring met de software. Of het nu gaat om een nieuwe implementatie of een noodsituatie, wij zorgen ervoor dat jouw implementatie vlekkeloos verloopt. Wij bieden maatwerkoplossingen voor al je zakelijke behoeften.


 

Gerelateerde klantverhalen