Uw implementatiepartner voor AFAS 

 

AIMS Improve is gecertificeerd implementatiepartner van AFAS, Nederlands toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware. Dat betekent dat we u kunnen helpen bij het starten, afronden of verbeteren van uw AFAS-implementatie. We hebben ervaring met alle soorten implementaties en kunnen u helpen het hele proces van begin tot eind te begeleiden.

AFAS Implementatie met de ervaring van AIMS

Natuurlijk heeft u goed nagedacht over de overstap naar de software van AFAS. Wat volgt is een intensief traject met goede begeleiding van een AFAS consultant. U weet dat er ook het een en ander van u verwacht wordt. Er moet een opleiding gevolgd worden, er moet nagedacht worden over de gewenste inrichting en uw medewerkers moeten de tijd krijgen om met de software om te leren gaan. Wij zien dat dit in de praktijk vaak wordt onderschat, zeker in situaties waarin geen ervaren applicatiebeheerder aanwezig is. Met als gevolg dat de voorbereiding niet optimaal is en onder tijdsdruk keuzes gemaakt worden die achteraf niet werken. Pas na een volledig doorlopen implementatietraject, als iedereen ervaren heeft wat er allemaal bij komt kijken, is men in staat om een echt succesvolle implementatie door te voeren. Mosterd na de maaltijd.

Gaat u een implementatietraject in en heeft u geen (functioneel) applicatiebeheerder? Bent u al gestart met de implementatie en loopt u vast? Dat zijn de situaties waarin AIMS Improve u kan helpen. Onze consultants zijn geen IT-experts, maar ervaren AFAS gebruikers met expertise en ervaring in HR, Payroll en Finance. Zij hebben stuk voor stuk meerdere implementaties meegemaakt en begeleid. Wij weten wat AFAS van u verwacht, welke knopen u moet doorhakken, welke inrichting voor u werkt en waarom, en wat uw medewerkers nodig hebben om enthousiaste gebruikers van de AFAS software te worden. Met een consultant van AIMS erbij, krijgt u de ervaring die u nodig heeft.

Nieuwe software: nieuw denken

Wij zien veel gevallen waarin na een moeizame implementatie een optimalisatietraject opgestart wordt, omdat de inrichting van de software niet past bij de werkwijze en de wensen van de gebruikers. Dan gaan mensen handelingen buiten de software om uitvoeren, omdat ze anders hun werk niet goed kunnen doen. 

Vaak is sprake van ‘oud denken’, gebaseerd op de oude software. Bijvoorbeeld als protocollen of werkwijzen zijn ontstaan vanwege een beperking in die software en niet omdat ze wenselijk zijn. Nieuwe software heeft nieuwe mogelijkheden en nieuwe functionaliteiten. Wanneer het oude denken meegenomen wordt bij de inrichting van deze nieuwe software, maakt u nooit optimaal gebruik ervan. Sterker: u creëert een gedrocht. Consultants van AIMS nemen u bij de hand; ze zoeken samen met u naar het oude denken en helpen u met de overstap naar het nieuwe denken. Zodat u optimaal voorbereid bent op de overgang naar AFAS.

Een andere reden voor optimalisatie vlak na implementatie, is dat onder tijdsdruk gekozen is voor de ‘best practice’. Wat voor de meeste organisaties het best werkt, betekent echter niet dat het voor u het best werkt. Ook hier besteden onze consultants ruimschoots aandacht aan. Zodat het nieuwe denken ook echt ùw nieuwe denken wordt.

Betrouwbare AFAS experts

AIMS Improve is gecertifceerd AFAS Partner. Onze experts hebben jarenlange ervaring met de software. Wij kennen het van binnen en van buiten! Of u nu gewoon wil beginnen met de fantastische software van AFAS of een noodredding moet uitvoeren, wij zijn er voor u. Wij zorgen ervoor dat uw implementatie perfect en vlekkeloos verloopt. Wij bieden oplossingen op maat voor al uw zakelijke vereisten, van projectmanagement tot HR-oplossingen.

De rol van AIMS tijdens de implementatie van AFAS

Een consultant van AIMS werkt naast de AFAS-consultant of implementatiepartner. Hij of zij fungeert als tolk. De AFAS-consultant weet alles van de software, maar minder van het dagelijks werk van de gebruiker. De gebruiker is expert in HR, Finance of Payroll, maar weet dan weer niets van AFAS. Bij AIMS werken mensen die eerst gebruiker zijn geweest, en daarna AFAS-expert zijn geworden. Zij snappen beide werelden en beide denkwijzen. Zij zien eerder waar u tegenaan gaat lopen dan u en de AFAS consultant het merken. 

Een AFAS implementatiepartner die úw branche kent

Roept u de hulp van AIMS in bij uw AFAS implementatie, dan beginnen wij met het zoeken naar een ‘warme klik’. Dat betekent dat wij een consultant uitzoeken die bij u past, die uw organisatie en uw branche kent. Iemand die uit eigen ervaring goed kan inschatten wat uw specifieke uitdagingen zijn. Een carrièretijger zult u bij ons niet snel vinden, mantelzorg en andere levenservaring is voor ons wel een pré. Hier vindt u het profiel van onze medewerkers. 

We hebben tal van aanvullende services die u kunnen helpen het maximale uit uw AFAS-investering te halen. Laten we het vandaag nog hebben over wat we nog meer voor u kunnen betekenen!

Gerelateerde klantverhalen