Uw implementatiepartner voor AFAS 

 

Als gecertificeerd dienstverlenend partner van AFAS zijn wij bekend met de processen binnen uw organisatie en staan we dicht tegen de gebruiker aan.

AFAS Implementatie

Voor een optimale wisselwerking tussen uw bedrijf, de software van AFAS en de expertise van AIMS Improve, is het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Door gebruik te maken van de kennis van het bedrijf in combinatie met kennis van de software, komen we samen tot een succesvolle samenwerking en het perfecte resultaat.

De rol van AFAS Software 

De medewerkers van AFAS uit Leusden verzorgen de implementatie voor uw organisatie. Zij staan het dichtste bij hun eigen product en de ontwikkeling daarvan. De technische inrichting en zaken die eenmalig ingericht worden zijn de verantwoordelijkheid van AFAS Software.

De rol van uw organisatie tijdens de implementatie 

Uw organisatie is verantwoordelijk voor het projectmanagement en de inhoudelijke inrichting van uw eigen processen. Eén consultancydag van AFAS betekent een voorbereiding van minimaal 3 dagen voor uw organisatie. De interne processen dienen vertaald te worden. Uw medewerkers worden verzocht om cursus te volgen bij AFAS waar zij leren om het organigram, autorisatie en workflows in te richten.  

In de praktijk blijkt dit vaak een lastige opgave en ondertussen lopen de reguliere werkzaamheden op de afdelingen door. 

Onze rol als dienstverlenend partner 

Om het tempo van de implementatie te kunnen blijven volgen ondersteunen wij u graag. 

Doordat onze medewerkers afkomstig zijn uit het vakgebied HRM, Payroll en Finance staan ze dicht bij u als gebruiker. Ze helpen u met de inrichting van de inhoudelijke processen en workflows of met de dagelijkse werkzaamheden. 

Wij helpen u om tussentijds de inrichting te testen, de medewerkers te trainen, de scope te houden op de implementatie en het applicatiebeheer na de go-live fase in te richten. 

Doen waar je goed in bent 

In deze samenwerking werkt iedereen (AFAS, u en AIMS Improve) in haar eigen kracht en zorgen we voor een succesvolle implementatie waarbij uw organisatie de vele voordelen ervaart van de software van AFAS. Op deze wijze wordt er een maximaal resultaat gehaald uit uw investering.  

Uw sparringpartner 

Wij treden graag op als sparringpartner tijdens uw implementatie. Onze AFAS-consultants hebben zelf in HRM, Payroll of Finance gewerkt en hebben meerdere implementaties meegemaakt. Wij hebben waardevolle praktijkkennis opgedaan. Wij weten waar u mee te maken heeft en waar u tegenaan loopt, want wij hebben het zelf ook ervaren. Wij spreken uw taal. Dat helpt aanzienlijk bij het vertalen van uw wensen naar een praktische en werkbare inrichting van AFAS. 

AIMS Improve is geceritifceerd AFAS Partner. In nauwe samenwerking met AFAS begeleiden wij uw organisatie in het verbeteren van uw processen.

Gerelateerde klantverhalen