CORONA HELPDESK


Het coronavirus en alle maatregelen hebben ongetwijfeld ook gevolgen voor uw onderneming en medewerkers. Wat houden de maatregelen in en wat betekent dit voor de administratieve werkzaamheden. Juist in deze tijd moeten wij als dienstverlener van de software van AFAS onze kennis van HRM met u delen. Hieronder informatie over de verschillende situaties die u als ondernemer raakt als het gaat om de Noodmaatregel voor Overbrugging Werkbehoud, vaste reiskosten en aanpassen van verlofcodes.

SAMEN STAAN WE STERK!

Onze AFAS Consultants uit het vakgebied HRM en Finance, helpen u graag verder met vragen over de inrichting van AFAS en uitvoering van de maatregelen. Bel onze Expertdesk (085-016 7777) of mail ons info@aimsimprove.nl. Wij berekenen voor het eerste half uur Consultancy / advies inzake Corona NIETS. Samen staan we sterk!

Corona: Vergoeding van mondkapjes mag onbelast

Werkgevers mogen de mondkapjes die werknemers verplicht moeten dragen in het openbaar vervoer onbelast vergoeden of verstrekken. Dat heeft de Belastingdienst bekendgemaakt op zijn website.

Lees meer

Corona: Lage ww-premie tijdelijk niet herzien door corona

De bepaling uit de WAB dat voor vaste werknemers die in een kalenderjaar meer dan 30 procent hebben overgewerkt de hoge WW-premie moeten worden afdragen wordt voor 2020 voor alle werkgevers opgeschort.

Sinds 1 januari betalen werkgevers, onder de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), een lage WW-premie voor vaste contracten en een hoge WW-premie voor flexibele contracten.

Lees meer


Corona: Personeel thuis (in quarantaine) en uw omzet daalt? Check dan de Noodmaatregel voor Overbrugging Werkbehoud.

Hoe werkt de regeling van arbeidstijdverkorting, wat zijn de mogelijkheden en regels voor het doorbetalen van het loon van uw medewerkers, als deze thuis zitten door de huidige crisis?

Maandag 20 maart heeft het kabinet De nieuwe Noodmaatregel voor Werkbehoud aangekondigd. De basis van de aanvraag is het inspelen op (toekomstig) omzetverlies. Een bijzondere mooie regeling en een goed vangnet om uw bedrijf overeind te houden. Druk op onderstaande link voor meer uitleg over deze noodmaatregel.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Rob Kemps op nummer 085 - 016 7777.

Lees meerCorona: Vaste reiskostenvergoeding en thuiswerken

Op dit moment werken veel mensen in Nederland thuis. Zij hoeven dus niet te reizen voor hun werk. Maar hoe zit het dan met de reiskostenvergoeding, als daar een vast bedrag per maand voor is afgesproken? Mag u dit bedrag dan nog wel onbelast uitkeren? Het antwoord hierop is ja. Maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Bernadette van Kleef op nummer 085 - 016 7777.

Lees meer


Corona: Uitstel van betaling belastingdienst?

U kunt gebruik maken van de maatregel om bijzonder uitstel van betaling te vragen aan de belastingdienst. U stuurt een brief aan de belastingdienst waarin U bijzonder uitstel van betaling vraagt vanwege betalingsproblemen door het Coronavirus. U krijgt dan automatisch 3 maanden uitstel van betaling.

Wilt u weten wanneer u uitstel kunt vragen, wat de voorwaarden zijn, aan wie u het verzoek moet richten en voorbeeld brief? Druk dan op de onderstaand knop of neem contact met ons op 085-016 777 of mail naar info@aimsimprove.nl.

Lees meer


Registreren Corona verlof in AFAS

Als gevolg van de Corona Pandemie is te verwachten dat veel medewerkers zich (preventief) ziekmelden. Dit kan leiden tot veel (onterechte) ziekmeldingen. De overheid heeft daarom het Noodfonds Overbrugging Werkbehoud in het leven geroepen. 

Als AFAS partner en met mensen die uit het vakgebied HR komen, helpen wij u graag in deze hectische en onzekere tijd om snel de verschillende soorten verlof in te richten. Hiermee kunt u alle aanvragen juist verwerken in uw administratie. 

Lees meer


Corona: Mag een werkgever het opnemen van vakantiedagen verplichten?

Een werkgever kan een werknemer niet verplichten om vakantiedagen op te nemen vanwege de coronamaatregelen. Maar de werkgever hoeft ook niet in te gaan op het verzoek van de werknemer om zijn geplande vakantiedagen in te trekken.

Lees meer


Corona: Betalingen, dividenduitkering en verzekering

Hoe kunt u bij de bank een tijdelijk krediet aanvragen, wat te doen als uw resultaten van 2020 achterblijven, kunt u boetes krijgen voor het niet tijdig betalen en kunt u besluiten tot het doen van een dividenduitkering?

Bel naar: 085 -  016 7777


Corona: Liquiditeit, tijdelijke financiering en
BMKB-regeling

Welke mogelijkheden bestaan er voor het aantrekken van tijdelijke financiering,waarvoor kan de BMKB-regeling benut worden, waar en hoe kunt u hier aanspraak op maken en wat als de continuïteit van uw onderneming in het geding is?

Bel naar: 085 - 016 7777Contact

AIMS IMPROVE
Tingietersweg 2
2031 ES Haarlem

E-mail
info@aimsimprove.nl

Telefoonnummer
+31 (0)23 5519310

Telefonische bereikbaarheid
Maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 17.00 uur.

Contact


AIMS IMPROVE

Tingietersweg 2

2031 ES Haarlem

Email

info@aimsimprove.nl

Telefoonnummer

+31 (0)23 5519310


Telefonische bereikbaarheid

Maandag tot en met vrijdag,
tussen 8.30 en 17.00 uur.


Disclaimer | Privacy statement